Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/pegahl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
تست تشخیص ترنس – pegah

به منظور سنجش هویت جنسیتی/ ملال جنسیتی برای تشخیص ترنس بودن نوجوانان و بزرگسالان می توان از پرسشنامه ای که توسط دگوراسیاس و همکاران (2007) طراحی شده است، استفاده کرد.  این پرسشنامه روی 389 دانشجوی دانشگاه (همجنسگرا و دگرجنسگرا) و 73 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه اختلالات هویت جنسیتی اجرا شد. از نتایج این پژوهش شواهد محکمی برای روایی پرسشنامه به دست آمد. این پرسشنامه 27 سؤال دارد

انجام تست ترنس بودن زنان یا مردان و یا پرسشنامه هویت جنسیتی/ ملال جنسیتی برای نوجوانان و بزرگسالان (GIDYQ-AAاساسا چه اهمیتی دارد؟

تراجنسیتی، اصطلاحی کلی که تاکنون بی شمار آن را شنیده ایم. این اصطلاح افرادی را توصیف می کند که هویت جنسیتی یا حس درونی آنها با جنسیتی که در بدو تولد به آنها اختصاص داده شده مطابقت ندارد. در مقابل، اصطلاح cisgender افرادی را توصیف می کند که هویت جنسیتی آنها با جنسیتی که در بدو تولد به آنها اختصاص داده شده است، همسو است. بر اساس گزارش مرکز ملی برابری تراجنسیتی ها، حدود 1.4 میلیون ترنسجندر در ایالات متحده وجود دارد که به چند دسته تقسیم می شوند. در برخی موارد، زن ترنس در بدو تولد به عنوان مرد برچسب خورده است اما هویت جنسیتی یک زن دارد. در برخی موارد، مرد ترنس در بدو تولد جنسیت مونث داشت اما او را مرد می داند. برخی از ترنس ها منحصراً با یک جنسیت همذات پنداری نمی کنند. به عنوان مثال، هویت جنسی آنها ممکن است هر دو عنصر زن و مرد را ترکیب کند، یا ممکن است احساس هیچ کدام از این دو جنس را نداشته باشند.

ملال جنسیتی و معرفی تست ترنس بودن

اصطلاح ملال جنسیتی در ویرایش پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) به نوعی ناراحتی اطلاق می شود که ممکن  است با ناهمخوانی میان جنسیت تجربه شده یا ابرازشده فرد و جنسیت تخصیص یافته او همراه باشد. گرچه همه افراد در اثر این ناهمخوانی، ناراحتی تجربه نمی کنند، اما بسیاری از افراد در صورت فقدان مداخله های جسمانی مطلوب با استفاده از هورمون ها و یا عمل جراحی دچار ناراحتی می شوند. لازم به ذکر است که این اصطلاح در چهارمین راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، با عنوان اختلال هویت جنسیتی شناخته می شد. طبق معیارهای تشخیصی DSM-5، ویژگی های اصلی ملال جنسیتی عبارت‌اند از:

1- علاقه شدید و مستمر به همانندسازی با جنس مخالف، بدون آنکه علت آن بهره بردن از امتیازات اجتماعی و فرهنگی مختص آن جنس باشد.

2- وجود شواهد آشکار از ناراحتی مستمر، به علت نقش جنسیتی کنونی و احساس اینکه نقش جنسیتی فعلی هیچ تناسبی با احساسات فعلی ندارد.

3- درنتیجه به وجود آمدن احساس رنج یا نابسامانی شدید در عملکرد اجتماعی، شغلی یا سایر زمینه های عملکردی

به منظور سنجش هویت جنسیتی/ ملال جنسیتی برای نوجوانان و بزرگسالان می توان از پرسشنامه ای که توسط دگوراسیاس و همکاران (2007) طراحی شده است، استفاده کرد.  این پرسشنامه روی 389 دانشجوی دانشگاه (همجنسگرا و دگرجنسگرا) و 73 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه اختلالات هویت جنسیتی اجرا شد. از نتایج این پژوهش شواهد محکمی برای روایی پرسشنامه به دست آمد. این پرسشنامه 27 سؤال دارد و همه سؤالات در یک پیوستار پنج درجه ای از همیشه تا هرگز نمره گذاری می شود.

این پرسشنامه 1 شاخص کلی و 4 زیرمولفه اصلی دارد که عبارتند از:

  • تردید جنسیتی و تغییر جسمی

  • فشار اجتماعی

  • تظاهرات رفتاری

  • شاخص ذهنی نارضایتی

ملال جنسیتی چیست؟

برای برخی از افراد تراجنسیتی، عدم تطابق بین جنسیتی که در بدو تولد به آنها اختصاص داده شده و هویت جنسی آنها ممکن است باعث ایجاد نوعی پریشانی روانی شناخته شده از نظر پزشکی به نام نارسایی جنسیتی شود. نوجوانان ممکن است به ناهنجاری جنسی مبتلا شوند، اگرچه این بیماری ممکن است تا بزرگسالی ایجاد نشود. افراد مبتلا به نارسایی جنسی، تمایل شدید و مداومی برای خلاص شدن از خصوصیات جنسی که با آن متولد شده اند و تبدیل شدن به یک جنسیت دیگر احساس می کنند. احساس طرد شدن از سوی خانواده و جامعه خطر ابتلا به نارسایی اجتماعی را افزایش می دهد. درمان شامل کار با یک روان‌درمانگر حمایتی است و ممکن است شامل اقداماتی برای «تأیید» هویت جنسی فرد از طریق اشکال مختلف بیان، از تغییر نام تا جستجوی درمان پزشکی تغییر دهنده بدن باشد.

انگ و تبعیض

منبع دیگری از ناراحتی روانی برای افراد تراجنسیتی، انگی است که در زندگی روزمره با آن مواجه می شوند. مدافعان به این نکته اشاره می‌کنند که تعداد کمی از ایالت‌ها برای جلوگیری از تبعیض علیه افراد ترنس‌جندر، حمایت‌های قانونی ارائه می‌کنند، و آنها را در برابر رفتارهای ناعادلانه آسیب‌پذیر می‌سازند، وقتی که به دنبال مکانی برای زندگی، شغل یا درمان پزشکی هستند.

تفاوت بین جنسیت و ویژگی های جنسیتی چیست؟

جنسیت در بدو تولد تعیین می شود، به وضعیت بیولوژیکی فرد به عنوان مرد یا زن اشاره دارد و در درجه اول با ویژگی های فیزیکی مانند کروموزوم ها، شیوع هورمون ها و آناتومی بیرونی و درونی مرتبط است. جنسیت به نقش‌ها، رفتارها، فعالیت‌ها و ویژگی‌های ساخته‌شده اجتماعی اشاره دارد که جامعه‌ای معین برای پسران و مردان یا دختران و زنان مناسب می‌داند. اینها بر روش هایی که افراد در مورد خود عمل می کنند، تعامل می کنند و احساس می کنند تأثیر می گذارد. در حالی که جنبه های جنسیت بیولوژیکی در فرهنگ های مختلف مشابه است، جنبه های جنسیت ممکن است متفاوت باشد. شرایط مختلفی که منجر به رشد غیر معمول ویژگی‌های جنسی فیزیکی می‌شوند، در مجموع به عنوان شرایط بین‌جنسی شناخته می‌شوند.

آیا تراجنسیتی ها همیشه وجود داشته اند؟

افراد تراجنسیتی در بسیاری از فرهنگ ها و جوامع بومی، غربی و شرقی از دوران باستان تا به امروز ثبت شده اند. با این حال، معنای عدم انطباق جنسیتی ممکن است از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت باشد.

افراد تراجنسیتی به چند دسته تقسیم می شوند؟

اغلب، افراد ترنس‌ جنسی بدن خود را از طریق هورمون‌ها، جراحی و سایر روش‌ها تغییر می‌دهند یا می‌خواهند بدن خود را تا حد امکان با هویت جنسی خود مطابقت دهند. این فرآیند انتقال از طریق مداخله پزشکی اغلب به عنوان تغییر جنسیت یا تغییر جنسیت نامیده می شود، اما اخیراً به عنوان تأیید جنسیت نیز نامیده می شود. افرادی که زن تعیین شده‌اند، اما به‌عنوان مرد شناخته می‌شوند و به‌عنوان مرد زندگی می‌کنند و بدن خود را از طریق مداخلات پزشکی تغییر می‌دهند یا می‌خواهند بدنشان را تغییر دهند تا بیشتر به هویت جنسی خود شباهت داشته باشند، به‌عنوان مردان ترنس‌جنسی یا ترنس‌مرد (همچنین به عنوان زن به مرد یا FTM شناخته می‌شوند). برعکس، افرادی که به عنوان مرد تعیین شده اند، اما به عنوان زن شناخته می شوند و زندگی می کنند و از طریق مداخله پزشکی بدن خود را تغییر می دهند یا می خواهند تغییر دهند تا بیشتر به هویت جنسی خود شباهت داشته باشند، به عنوان زنان ترنس سکسوال یا ترنس زنان شناخته می شوند (همچنین به عنوان مرد به زن یا MTF شناخته می شوند ). برخی از افرادی که از یک جنسیت به جنسیت دیگر تغییر می کنند ترجیح می دهند به جای ترنسجندر به عنوان یک مرد یا یک زن معرفی شوند.

افرادی که لباس‌های متقاطع می‌پوشند، لباس‌هایی می‌پوشند که به‌طور سنتی یا کلیشه‌ای توسط جنسیت دیگری در فرهنگ آنها پوشیده می‌شود. آنها در نحوه کامل لباس پوشیدن متفاوت هستند، از یک لباس تا لباس کاملاً متقابل. کسانی که لباس‌های متقاطع می‌پوشند معمولاً با جنسیت تعیین‌شده راحت هستند و تمایلی به تغییر آن ندارند. لباس پوشیدن متقاطع نوعی بیان جنسیت است و لزوماً به فعالیت های وابسته به عشق شهوانی وابسته نیست. لباس پوشیدن متقاطع نشان دهنده گرایش جنسی نیست. (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گرایش جنسی به پاسخ به سؤالات خود مراجعه کنید: برای درک بهتر جهت گیری جنسی و همجنس گرایی.) میزان پذیرش جامعه برای لباس پوشیدن متقابل برای مردان و زنان متفاوت است. در برخی فرهنگ‌ها، برای پوشیدن لباس‌های مرتبط با جنسیت متفاوت، ممکن است به یک جنسیت نسبت به دیگری عرض جغرافیایی داده شود.

اصطلاح درگ کوئینز به طور کلی به مردانی اطلاق می شود که به منظور سرگرمی دیگران در بارها، کلوپ ها یا رویدادهای دیگر، لباس زنانه می پوشند. اصطلاح درگ کینگ ها به زنانی اطلاق می شود که به منظور سرگرمی دیگران در بارها، کلوپ ها یا رویدادهای دیگر، لباس مردانه می پوشند.

Genderqueer اصطلاحی است که برخی از افراد برای تشخیص جنسیت خود به عنوان خارج از ساختارهای دوتایی “مذکر” و “مونث” استفاده می کنند. آنها ممکن است جنسیت خود را به عنوان Falli تعریف کنند.

جایی در یک زنجیره بین مرد و زن، یا ممکن است آن را کاملاً متفاوت از این اصطلاحات تعریف کنند. آنها همچنین ممکن است درخواست کنند که برای اشاره به آنها از ضمایری استفاده شود که نه مذکر هستند و نه مؤنث، مانند «zie» به جای «او» یا «او»، یا «هیر» به جای «او» یا «او». برخی از افراد جندرکوئیر به عنوان تراجنسیتی شناخته نمی شوند.

دسته های دیگر افراد تراجنسیتی شامل افراد آندروژن، چندجنسیتی، ناسازگار، جنسیت سوم و افراد دو روح هستند. تعاریف دقیق این اصطلاحات از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ممکن است در طول زمان تغییر کند، اما اغلب شامل حس ترکیب یا تغییر جنسیت است. برخی از افرادی که از این اصطلاحات برای توصیف خود استفاده می کنند، مفاهیم سنتی و دوتایی جنسیت را محدود کننده می دانند.

چرا برخی افراد ترنسجندر یا ترنس هستند؟

هیچ توضیح واحدی برای اینکه چرا برخی افراد ترنسجندر هستند وجود ندارد. تنوع بیان و تجارب تراجنسیتی مخالف هر توضیح ساده یا واحدی است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که عوامل بیولوژیکی مانند تأثیرات ژنتیکی و سطوح هورمونی قبل از تولد، تجربیات اولیه و تجربیات بعدی در نوجوانی یا بزرگسالی ممکن است همگی در ایجاد هویت تراجنسیتی نقش داشته باشند.

میزان شیوع افراد ترنسجندر چقدر است؟

تخمین دقیق تعداد افراد تراجنسیتی دشوار است، بیشتر به این دلیل که هیچ مطالعه جمعیتی وجود ندارد که به طور دقیق و کامل دامنه هویت جنسی و بیان جنسیت را توضیح دهد.

رابطه بین هویت جنسی و گرایش جنسی چیست؟

هویت جنسی و گرایش جنسی یکی نیستند. جهت گیری جنسی به جذابیت فیزیکی، عاشقانه و/یا عاطفی پایدار فرد برای فرد دیگر اشاره دارد، در حالی که هویت جنسی به احساس درونی فرد از مرد بودن، زن بودن یا چیز دیگری اشاره دارد. افراد تراجنسیتی ممکن است مستقیم، لزبین، همجنس گرا، دوجنسه یا غیرجنسی باشند، همانطور که افراد غیرترنسجندر می توانند باشند. برخی از تحقیقات اخیر نشان داده اند که ممکن است یک تغییر یا یک دوره اکتشاف جدید در جذب شریک در طول فرآیند انتقال رخ دهد. با این حال، افراد تراجنسیتی معمولاً پس از انتقال، به همان اندازه که قبل از انتقال بودند، به عزیزانشان وابسته می‌مانند. افراد تراجنسیتی معمولاً گرایش جنسی خود را با استفاده از جنسیت خود به عنوان مرجع برچسب گذاری می کنند. به عنوان مثال، یک زن تراجنسیتی، یا فردی که در بدو تولد به او مرد اختصاص داده شده و به زن تبدیل می شود، که مجذوب زنان دیگر می شود، به عنوان یک زن لزبین یا همجنس گرا شناخته می شود. به همین ترتیب، یک مرد تراجنسیتی، یا فردی که در بدو تولد به او زن اختصاص داده شده و به مرد تبدیل می شود، که جذب مردان دیگر می شود، به عنوان یک مرد همجنس گرا شناخته می شود.

چگونه افراد تراجنسیتی متوجه مشکل خود می شوند؟

تراجنسیتی ها هویت تراجنسیتی خود را به طرق مختلف تجربه می کنند و ممکن است در هر سنی از هویت تراجنسیتی خود آگاه شوند. برخی می توانند هویت و احساسات تراجنسیتی خود را تا اولین خاطرات خود ردیابی کنند. آنها ممکن است احساسات مبهمی از “عدم تناسب” با افرادی از جنس تعیین شده خود داشته باشند یا تمایل خاصی داشته باشند که چیزی غیر از جنسیت تعیین شده آنها باشند. دیگران از هویت تراجنسیتی خود آگاه می شوند یا شروع به کشف و تجربه نگرش ها و رفتارهای ناسازگار با جنسیت در دوران نوجوانی یا خیلی بعد در زندگی می کنند. برخی احساسات تراجنسیتی خود را می پذیرند، در حالی که برخی دیگر با احساس شرم یا سردرگمی دست و پنجه نرم می کنند. آنهایی که در مراحل بعدی زندگی خود تغییر می کنند، ممکن است برای تناسب کافی با جنسیت خود تلاش کرده باشند تا بعداً با نارضایتی از زندگی خود مواجه شوند. برخی از افراد ترنس‌جندر، به‌ویژه ترنس‌کشوال‌ها، نارضایتی شدیدی را از جنسیت تعیین‌شده در بدو تولد، ویژگی‌های جنسی فیزیکی یا نقش جنسیتی مرتبط با آن جنس تجربه می‌کنند. این افراد اغلب به دنبال درمان های تایید کننده جنسیت هستند.

اگر والدین نشانه هایی از تراجنسیتی بودن در فرزند خود دیده باشند، چه اقدامی باید انجام دهند؟

والدین ممکن است نگران کودکی باشند که به دلایل مختلف به نظر می رسد با جنسیت ناسازگار است. برخی از کودکان در هنگام تولد یا نقش های جنسیتی که انتظار می رود از آنها پیروی کنند، احساس ناراحتی زیادی می کنند. برخی از کودکان به دلیل بیان جنسیت خود، تعاملات اجتماعی دشواری را با همسالان و بزرگسالان تجربه می کنند. والدین ممکن است زمانی نگران شوند که آنچه آنها معتقد بودند “مرحله” سپری نشود. والدین کودکان ناسازگار با جنسیت ممکن است نیاز به همکاری با مدارس و سایر موسسات داشته باشند تا نیازهای خاص فرزندان خود را برطرف کنند و از ایمنی فرزندان خود اطمینان حاصل کنند. مشورت با متخصصان بهداشت روانی و پزشکی که با مسائل جنسیتی در کودکان آشنا هستند برای تصمیم گیری در مورد چگونگی رفع این نگرانی ها مفید است. وادار کردن کودک به رفتاری که مطابق با جنسیت است مفید نیست. حمایت همسالان از دیگر والدین کودکان ناسازگار با جنسیت نیز ممکن است مفید باشد.

مشخصات تست تشخیص ترنس

  • ۲۷ سوال
  • ۱۵ دقیقه
  • تفسیر تخصصی
  • ٢٦ هزارتومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.